Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry

Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry:n eli PKEY:n tarkoituksena on edistää elokuvakulttuuria ja elokuvakasvatusta Pohjois-Karjalassa. Yhdistys järjestää erilaisia elokuvatapahtumia ja -näytöksiä sekä työpajoja.

Yhdistyksen kotipaikkana on Joensuu

Vaikka valtaosa elokuvatapahtumista keskittyykin Joensuuhun, toiminnalla pyritään kattamaan koko Pohjois-Karjalan alue. Elokuvayhdistys haluaa toiminnallaan tavoittaa alueen kaikki ikä- ja sosiaaliryhmät.

Yhteistyö

Elokuvayhdistys tekee yhteistyötä kulttuurialan toimijoiden kanssa paikallisesti, valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Savon Kinot Oy, Suomen muut alueelliset elokuvakeskukset, elokuvafestivaalit, Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuun Popmuusikot, Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI). PKEY on osa Suomen alueellisten elokuvakeskusten verkostoa.

Tekijät PKEY:n takana

Yhdistyksellä on yksi kokopäiväinen työntekijä, elokuvasihteeri. Toiminnassa on lisäksi mukana harjoittelijoita, tapahtumakohtaisia työntekijöitä sekä vapaaehtoisia.