Project Wolf Hunting

Vaarallisimpien ja väkivaltaisimpien vankien säilömiseen on kehitetty uudenlainen rangaistuslaitos: keskellä merta seilaava rahtialus, jolta ei ole pakoa. Ongelmalliseksi käy, että kahleensa karistavat vangit saavat nopeasti tylystä kohtelustaan kyllikseen, eivät myöskään vartijat voi paeta kuritushuoneen verilöylyä. Ja pian ilmaantuu vielä pahempia ongelmia; sodanaikaisissa ihmiskokeissa on syntynyt jotain epäinhimillistä, joka heräilee laivabuffettia varten.

Henkensä edestä taistelevien merimatkaajien korean all star-castissä nähdään mm. Ko Chang-seok (Lady Vengeance, The Host), Son Jong-hak (Thirst, Confession of Murder) ja Choi Gwi-hwa (The Roundup, Train to Busan).

Kim Hong-sunin äärimmäisen tyly väkivaltatykitys on herättänyt huomattavan määrän kohua kiertäessään maailman festivaaleja, kuten viime vuoden NV-hitti The Sadness. Ilkikurinen selviytymiskauhu ei säästele irtojäsenten ja suolenpätkien lennätyksessä ja muistuttaa Kaappaus merellä ja Con Air – ysäritoimintatykitysten splatterversiota. Nykypäivälle ihastuttavasti verta on lyöty pakkiin pääasiassa kunnon perinteisillä efekteillä eikä digiplasmalla.

–   Night Visions

a.k.a. Neugdaesanyang
Etelä-Korea 2022
Kesto: 122 min
Ikäraja: K18
Kieli: korea
Tekstitys: englanti
Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Hong-sun
Tuotanto: Seong-mok Gu
Kuvaus: Yun Ju-Hwan

Pääosissa: In-Guk Seo, Jang Dong-Yoon, So-Min Jung, Choi Gwi-hwa, Ko Chang-Seok, Jong-hak Son

“Korean horror brings Bruckheimer-esque bombast”
– Phil Hoad / The Guardian

“Lots and lots and lots of blood. It flows like wine”
– Michael Gingold / Rue Morgue Magazine

“Crimson-soaked action film that will delight audiences raised on the likes of Ichi the Killer and Riki-Oh: The Story of Ricky”
– Martin Unsworth / Starburst Magazine

“One of the goriest films we’re getting this year”
– Mary Beth McAndrews / Dread Central

“A bloody breath of fresh air, and an immensely fun piece of devil may care genre filmmaking”
– James Mudge / EasternKicks.com

“A brutal and bloody, visceral and violent sci-fi-infused action movie that feels like the love child of Con Air and Predator”
– James Croot / Stuff.co.nz


Etusivulle