Mad Heidi

Maailman ensimmäiseksi swissploitaatioelokuvaksi kekseliäästi nimetty Mad Heidi lukeutuu vuoden odotetuimpiin b-elokuvatapauksiin. Merkkiteos aloitti kansainvälisen voittokulkunsa syyskuussa Brysselin fantasiaelokuvafestivaalilta, jossa se voitti tapahtuman parhaan elokuvan yleisöpalkinnon. Cinemare tarjoilee nyt ainutkertaisen mahdollisuuden kokea tämä hurmeinen helmi ainoassa oikeassa ympäristössä, valkokankaalta samanmielisen yleisön seurassa.

Dystooppinen Sveitsi on ajatunut armottoman diktaattorin (Udo Kier -hengessä hulvattomasti ylikierroksilla käyvä Casper Van Dien) totalitaristisen vallan ikeeseen. Luonnonlapsi Heidi (Alice Lucy) elää alpeilla yksinkertaista elämää, kunnes tyrannin kätyrit murhaavat sekä hänen rakastajansa Goat Peterin (Kel Matsena) että isoisänsä (David Schofield). Viattomasta nuoresta naisesta kuoriutuu Kill Billin Morsiamen jalanjäljissä kulkeva säälimätön soturi, joka nousee vastarintaliikkeen taistelukärjeksi pätkiessään fasisteja poikki ja pinoon.

Mad Heidi keräsi Iron Sky -tuottaja Tero Kaukomaan avustuksella yli kahden miljoonan euron joukkorahoitus- ja sijoituspotin, jonka turvin tuotantoarvoissa on myös saaavutettu keskimääräistä hurme-eksploitaatioelokuvaa näyttävämpi taso. Pidäkkeettömästä asenteesta ei kuitenkaan ole tingitty. Lopputulos on juuri sitä, mitä lääkäri määräsi: sekoitus kauhua, toimintaa ja komediaa höystettynä splatter-efekteillä ja paljaalla pinnalla – sekä sveitsiläisellä juustolla.

–   Night Visions

Sveitsi 2022
Kesto: 92 min
Ikäraja: K18
Kieli: englanti, ei tekstitystä
Ohjaaja: Johannes Hartmann, Sandro Klopfstein

Pääosissa: Alice Lucy, Max Rüdlinger, Casper Van Dien, David Schofield, Kel Matsena, Pascal Ulli

Levittäjä: Night Visions Distribution


Etusivulle