Beyond the Infinite Two Minutes

Aikamatka-scifi Beyond the Infinite Two Minutes on kiertänyt maailman tärkeimmillä genre-elokuvafestivaaleilla voitosta voittoon. Muun muassa Espanjan Sitgesistä ja Montrealin Fantasiasta yleisöpalkinnot kotiuttanut elokuva on tehty aivan mikrobudjetilla. Fokus on siis asian ytimessä: erityisen vahvassa ideassa, totaalisesti mukaansa tempaavassa kerronnassa ja innovatiivisen Europe Kikaku -teatteriryhmän lahjakkuuksien suorituksissa.

Vauhdikkaasti eskaloituva tarina kertoo kahvilanpitäjä Katosta (Kazunari Toza, Prisoners of the Ghostland), joka huomaa tietokoneensa ruudun tarjoavan ikkunan tulevaisuuteen – mutta vain kahden minuutin päähän. Kuulostaa vähältä, mutta aiemminkin aikamatkatarinoita kynäilleen Makoto Uedan nokkelalla käsikirjoituksella 120 sekunnista saadaan irti ällistyttävän paljon. Kato ja hänen lähipiirinsä ryhtyvät leikkimään ilmiöllä ja toki myös miettimään, miten sillä saisi tienattua. Aikaikkunalle keksitään yhä luovempia sovellustapoja, kunnes vastassa ovat täysin odottamattomat seuraukset.

Toisin kuin aikamatkailun pelätyimmässä päänsekoittajassa Primerissä (2004), Junta Yamaguchin esikoista seuratessa ei tarvitse kynää ja paperia, jotta voi edes yrittää pysyä kärryillä. Kaikki selitetään ja esitetään selkeästi, muttei lässyttäen. Ote on kevyt ja hauska, lähempänä Dr. Who’n seikkailuasennetta kuin tiukkapipoista pelottelua aikaparadoksilla.

Sisältöä tukee myös muoto: 70-minuuttinen Beyond the Infinite Two Minutes on kuvattu ja editoitu näyttämään keskeytymättömältä yhdeltä otokselta. Tämä jo itsessään on uskomaton saavutus, kun miettii dialogin määrää ja kameratyön koordinaatiota.
– Night Visions

Dorosute no hate de bokura
Japani 2021
70 min
Ikäraja: K16
Kieli: japani, tekstitys englanniksi / Language: Japanese with English subtitles
Ohjaus: Junta Yamaguchi
Pääosissa: Kazunari Tosa, Riko Fujitani, Gôta Ishida


“What Yamaguchi has created here is pure magic”
– Heather Wixson / Daily Dead

“Beyond the Infinite Two Minutes is the Year’s Most Ingeniously Constructed Film. Seventy minutes of utter brilliance.”
-Rob Hunter / Film School Rejects

“Undoubtedly the work of a filmmaker you’ll immediately want to see more from”
-Nick Allen / RogerEbert.com


Etusivulle